nastava djeca u skoli HRT

Počinje drugo polugodište, no u školske klupe vraćaju se samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti. Ostali će nastavu imati on line, a u Sisačko-moslavačkoj županiji početak se odgađa u 17 škola.

U potresu u ožujku, u glavnom je gradu oštećeno 175 odgojno-obrazovnih objekata. Tada je gotovo šest i pol tisuća učenika bilo raspoređeno u druge škole. Do početka ove školske godine obnovljen je 161 objekt.

Nakon drugog razornog potresa u prosincu znatnija šteta zabilježena je na samo dvije područne škole.

Pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić naglasio je u Dnevniku HTV-a kako je većina zagrebačkih škola obnovljeno prije 7. rujna prošle godine, prije početka školske godine. Istaknuo je da se jedan dio škola još uvijek obnavlja, te da su radovi u tijeku osim u dvije škole, gdje traju natječajni postupci.

Lovrić je poručio roditeljima  da su zagrebačke škole sigurne, te da roditelji bez ikakvih poteškoća mogu poslati djecu u školu. Kazao je kako je jedan dio zagrebačke oporbe iskoristio strah od potresa za svoje političke probitke, ali i da jedan dio oporbe ipak to nije učinio.

– Napravili smo izuzetno puno, i kao što je pokazao potres na području Petrinje, koji se osjetio i u Zagrebu, ni jedan od tih školskih objekata koji smo obnovili, nije stradao. To znači da je obnova izvršena kvalitetno i dobro.

U Sisačko-moslavačkoj županiji za 17 škola početak nastave odgođen je za najmanje dva tjedna

Većina učenika neće se vratiti u školske klupe, vraćaju se samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti.  Za ostale učenike nastava će biti prema C modelu, odnosno na daljinu. Zbog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji za 17 škola početak nastave odgođen je za najmanje dva tjedna.

Uz one najmlađe, u školske klupe vraćaju se i maturanti.

– Nekakva nelagoda je zbog toga što ne znamo kakva je ondje zgrada, kako je tamo u vrijeme potresa, ali vjerojatno ćemo imati nekakve vježbe sad prvih dana kako bi se bolje prilagodili tome, kaže NikolasJarić iz Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

Školsko zvono simulirat će potres

Evakuacijske vježbe u slučaju potresa prvi dan očekuju i osnovce. Školsko zvono simulirat će potres.

– Školsko zvono kad prestane učenici će evakuacijskim putem izaći izvan školske zgrade, svi ćemo se naći na zbornom mjestu, objašnjava Nada Šimić ravnateljica OŠ Trnjanska u Zagrebu.

Za učenike viših razreda osnovne škole, te prva tri razreda srednje, nastava će početi na daljinu.

– Svi se nadamo povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i da nam se učenici vrate u učionice i odjele, te školske radionice, kaže Kristinka Lemajić, voditeljica praktične nastave u Industrijskoj strojarskoj školi u Zagrebu.

Za maturante i dalje vrijedi obveza nošenja maske, a održavanje propisanog razmaka – za sve.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime