LD srnjak

Iz Lovačkog društva Srnjak Zagorje stiže nam jedna zanimljivost i lovačka vijest. Ovog vikenda je članica društva Kristina Puškarić odstrijelila vepra od 120 kg. Iako je sve veći broj pripadnica ljepšeg spola koje se bave lovom, ipak je njihov broj još uvijek mali u odnosu na muške kolege. Upravo je to bio razlog našeg razgovora s Kristinom. Prenosimo vam njezine doživljaje i kratki komentar.

Po naravi sam avanturističkog duha i veliki ljubitelj prirode. Već duži niz godina sa suprugom, koji je također lovac i član LD Srnjak iz Zagorja, aktivno sudjelujem u prihrani i brizi o divljači. Taj dio lovstva me i privukao da postanem lovkinja. Lovački ispit položila sam krajem 2017. godine i postala član LD Srnjak iz Zagorja.

Ovog vikenda sam došla na čeku došla oko 17.00 sati. Noć je bila idealna za lov divlje svinje. Na hranilicu je prvo izišla srna s lanetom, a nakon par minuta priključile su im se još dvije srne koje su se zadržale oko 20 minuta. Sljedećih sat vremena nije bilo nikakvih aktivnosti. Nakon toga ponovno se vraćaju srne koje se kratko se zadržavaju i skokom bježe u grm. Pet minuta nakon toga pojavljuje se divlja svinja na hranilištu, uzima klip kukuruza i vraća se u grm jesti. Nestrpljivo čekam ponovni izlazak, od velikog uzbuđenja drhte ruke mi drhte i srce ubrzano radi. Svinja se ponovno vraća, osmotram divljač i vidim da je riječ o vepru. Uzimam pušku i upućujem hitac. Svinja pada u vatri.

Nakon uspješnog lova, divljači je odana počast. Razmišljam kako mi je božica Dijana podarila uistinu lijepog vepra. Zahvalna sam i svojoj ekipi na pomoći.

Kristini želimo sve najbolje u daljnem radu u društvu te Dobru kob!

LD srnjak1

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime