Dan žena u Ivaninoj kući bajke

91

Ivanina kuća bajke pridružila se obilježavanju Dana žena. Program Ivanine kuće bajke će se održati u nedjelju, 8. ožujka 2020. godine, a započet će vođenom turom i pripovijedanjem te završiti lentom vremena i događajima iz života najpoznatije žene Ogulina, Ivane Brlić Mažuranić.

Ivanina kuća bajke se uključila u organizaciju obilježavanja Međunarodnog dana žena u okviru pripreme certificiranja Europske rute književnica koju vodi Forum slavenskih kultura iz Ljubljane. U organizaciju su uključeni partneri iz Slovenije, Srbije, Poljske i Rusije vođenim turama, programom za djecu u vidu kreativnih radionica, sajmovima knjiga, raspravama i predavanjima o djelima i književnicama.

U 10:00 sati započinje vođena tura i pripovijedanje na dijelu rute bajke u središtu Ogulina. Vlasnica obrta za turističko vođenje i pripovijedanje gđa. Sabina Gvozdić će posjetitelje povesti na mjesta inspiracije Ivane Brlić – Mažuranić u središtu grada Ogulina, početak je ispred Ivanine kuće bajke. Posebna nagrada je pripovijedanje bajke, u čast naše najslavnije Ogulinke i domaćice Ivanine kuće bajke – Ivane Brlić –Mažuranić. 

Od 11:00 sati započinje Ivanina vremenska lenta – edukativna radionica. Radionica obuhvaća grupno istraživanje i pronalaženje događaja vezanih uz ponuđene godine koje su važne u životu Ivane Brlić-Mažuranić. Popunjava se lenta vremena, a odgovori se pronalaze istražujući tajanstvene odaje začaranog dvorca Ivanine kuće bajke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime