Uz nazočnost župana Karlovačke županije Damira Jelića u Žakanju je jučer održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Na sjednici se raspravljalo o potrebama zdravstvenih ustanova za zaštitnom opremom koje su proslijeđene prema Stožeru CZ Republike Hrvatske.

Što se tiče epidemiološke situacije u Karlovačkoj županiji, i dalje nema potvrđenih slučajeva oboljelih od novog koronavirusa COVID-19. Specifična situacija vezana je uz pogranično područje sa Slovenijom gdje je kod liječnika iz Metlike potvrđen koronavirus. Među osobama koje su bili u kontaktu s liječnikom su i četiri osobe s područja Žakanja. One se, kao i njihove obitelji, nalaze u kućnoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Još je jednom naglašena važnost preventivnih mjera zaštite, a to su redovito i pravilno pranje ruku, izbjegavanje doticanja sluznica rukama koje nisu prethodno oprane, redovito čišćenje i dezinfekcija prostora i površina, izbjegavanje kontakta sa zaraženim osobama te provjetravanje prostorija.

Također, Stožer CZ Karlovačke županije moli sve stanovnike Karlovačke županije da odgode putovanja ako nisu nužna posebno u Sloveniju i Italiju te da prate sve preporuke Zavoda za javno zdravstvo koji svakodnevno objavljuje informacije, a nalaze se na linku: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/.

U slučaju pojave simptoma bolesti, važno je ne dolaziti osobno kod izabranog liječnika ili u zdravstvene ustanove, već nazvati svog liječnika ili po potrebi epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije na telefonski broj: 098/247 630.

Stožer CZ Karlovačke županije u kontinuiranom je kontaktu, a javnost će o svemu biti pravovremeno obaviještena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime