Budući da vrijeme provodimo doma, traperice, haljine, suknje i bluze mnogi su zamijenili trenirkama. One su sad namijenjene i za rad od doma i za slobodno vrijeme, a postavlja se pitanje koliko ih često treba prati. Budući da je to mnogima postala ‘uniforma‘, bitno je i naučiti kako se o njoj brinuti

Stručnjaci su za Bustle otkrili da pranje trenirke treba biti češće, što je ona više u dodiru s kožom.

– Ako vježbate ili se ne tuširate onoliko koliko biste trebali, odjeća se brže i zaprlja, objašnja direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja dermatologije u jednoj njujorškoj bolnici, dr. Joshua Zeichner. Dodao je da, s obzirom na to da se donje rublje pere svakodnevno, ista bi stvar trebala biti i s trenirkama, a posebno treba obratiti pozornost na područje između nogu gdje se skuplja najviše mikroorganizama. Ako svakodnevno pranje nije opcija

Tajice i trenirke su poput donjeg rublja, cijelo vrijeme su u dodiru s tijelom pa bi ih, ako se koriste za vježbanje, trebalo prati poslije svakog korištenja. Ako ih nosite kao odjeću ‘za po doma’, a pritom ne vježbate u njima, pranje ne treba biti toliko učestalo kako biste sačuvali elastičnost materijala, tvrde stručnjaci. 

Dakle, ako vježbate, idealno je prati trenirku i tajice prati nakon svakog korištenja, a maksimalan broj dana, iako nije preporučjiv, je četiri. Stručnjaci kažu da sve duže od tog razdoblja može dovesti do stvaranja dodatnog sebuma, peruti, akni i svrbeža kože. Ako u trenirci i tajicama ne vježbate, nego ih samo nosite po doma, pobrinite se da ih operete minimalno dvaput tjedno. 

Iako ne izlazimo van i ležernu odjeću nosimo isključivo po doma, važno ju je često prati zbog znoja i lučenja prirodnih tjelesnih ulja koji stvaraju mrlje na odjeći, a bakterije izazivaju neugodne mirise. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime