a0b51973 1ea2 4012 8896 92da91e05f56.jfif

Započevši mimohodom u organizaciji branitelja ogulinskoga kraja, obilježen je  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. godišnjica vojno-redarstvene operacije „Oluja“ polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih rodoljuba.

Hrvatski branitelji ogulinskog kraja, Grada Ogulina, Općine Josipdol, Općine Tounj, Općine Plaški i Općine Saborsko i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata okupili su se kod Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić te pod svojim zastavama formirali svečani mimohod prema Trgu hrvatskih rodoljuba.

Uz prisustvo članova Frankopanske garde, na Trgu je slijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća od strane predstavnika MORH-a, gradonačelnika i čelnika grada, predstavnika županijske skupštine, načelnika susjednih općina i predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Predstavnik MORH-a Davor Stipetić, izaslanik ministra obrane i gradonačelnik Dalibor Domitrović obratili su se prisutnima.

Župni vikar Josip Tomljanović predvodio je svetu misu za Domovinu i za sve poginule, umrle te nestale hrvatske branitelje u Župnoj crkvi Sv. Križa.

Veoma skromno obilježavanje održano je u smanjenom obimu te je otkazan mimohod postrojbi i druženje branitelja i građana u Frankopanskom kaštelu zbog trenutne epidemiološke situacije, rečeno od strane organizatora, Grada Ogulina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime