Miljenko Vučić

Proteklog vikenda 26. i 27. rujna u Puli je održan Croatia Open, Otvoreno pojedinačno i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom, Atletskog kluba Spektar Pula i Športske zajednice Istarske županije.

Na prvenstvu je nastupio i naš Ogulinac Miljenko Vučić, hrvatski paraolimpijac i član Atletskog kluba Odisej iz Kutine.

Miljenko Vučić natjecao se u dvije discipline, bacanju kugle i bacanju diska.

Prvi nastup imao je u bacanju diska (F11) te je osvojio zlatnu medalju bacivši hitac od 34.48m što je ujedno i novi državni rekord. Potom je nastupio u bacanju kugle (F11) te po jubilarni deseti puta osvojio zlatnu medalju hicem od 13.31m što je jedan od najboljih hitaca u svijetu ove sezone.

Ovo natjecanje bila je i prigoda da se našem Miljenku uruči priznanje za najboljeg hrvatskog paraatletičara u 2019. godini, a također je i njegov trener Mihovil Rendulić proglašen najuspješnijim trenerom u 2019.godini.

U kraćem javljanju iz Pule Miljenko nam je izjavio da je, obzirom na epidemiološku situaciju i slabije mogućnosti treniranja, zadovoljan postignutim rezultatima. Nakon završetka ovog prvenstva nastavlja s ozbiljnim pripremama za sljedeću sezonu u kojoj ga čeka Europsko prvenstvo i njegova druga Paraolimpijada u Tokiju.

Miljenko se nada ostati u samom svjetskom vrhu i borbi za paraolimpijsku medalju.

Paraolimpijci

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime