Ogulin.eu 2. kolo "Pike Masters lige" obilježio težak ribolov i malo riba

Drugo kolo “Pike masters lige” (PML) obilježio težak ribolov i mali broj ulovljenih riba. Kako smo već pisali pred mjesec dana, riječ je o natjecanju u lovu štuke iz čamca, a ovogodišnje izdanje lige imati će tri kola. U prvom kolu “Pike masters lige” održanom na Lokvarskom jezeru pod nazivom Kup “Goranske mamare”, naši  Matija CapanDanijel Cindrić osvojili su prvo mjesto. U drugom kolu, održanom na jezeru Zvirište (između Petrinje i Siska), naši dečki nisu se “upisali” ulovom, ali ostaje još jedno (posljednje) kolo za popravak i borbu za postolje.

Prenosimo i dio izvještaja Daniela Vignjevića (Pike Masters liga) s ovog kola:

Iako je ribolov bio razmjerno težak sa svega 6 uhvaćenih riba, PML kup Zvirište 2020. je bio lijep i zanimljiv. Ponajviše zato jer su mnoge ekipe imale grizeve i padanja riba i opet je bilo presudno koje ekipe su realizirale svoje grizeve. Svi su bili u igri do posljednjeg zabačaja!

Vjerojatni razlog za ovako slab ulov za jezero sa toliko puno štuke mora biti nagli pad temperature uslijed obilnih kiša prošli tjedan i visokih okolnih voda jer su ribe primale nekako sramežljivo i na pola snage. Točno kako se dešava u ovo vrijeme kada se vode naglo ohlade. Najbolje su se snašli mladi dečki iz ŠRK Lokvarka teama koji su ulovili štuku od 2,63 kg koja je ujedno i najveća riba kupa. Dečki su preuzeli i vodstvo u ukupnom poretku “Pike Masters lige” kao jedna od dvije ekipe koje su se uspjele upisati u oba kola. Drugo mjesto osvojila je ekipa Rapala Storm team i na taj način se već drugi vikend zaredom našla na postolju kupa u konkurenciji više od 20 ekipa. Treće mjesto su osvojili dečki iz Pike Duo Mrežnica s ribom 1,86 kg i kao druga ekipa sa upisom na oba kola drže drugo mjesto u ukupnom poretku.

Vrijeme je bilo prekrasno i sudjelovalo je 26 ekipa. Atmosfera odlična od početka do kraja – organizator koji kasni na start, puno ekipa na vodi bez imalo napetosti, spojeni čamci na druženju usred tekme, Galić beatboxa na razglas, treće poluvrijeme u birtiji! Sve je to duh “Pike masters lige” i još jednom svima hvala na tako dobrim vibracijama.

Sljedeći vikend na Orešju će biti izrazito uzbudljiv jer su dvije izrazito mlade ekipe (jedine sa upisom u oba kola) u igri za ukupnu pobjedu. Doslovno će do zadnjeg zabačaja biti neizvjesno tko će osvojiti ligu. Ali ovisno o ribolovu su i druge su opcije moguće. U ovom ligaškom formatu je definitivno sve zanimljivije kako se raspliće sezona i često je upis toliko bitan.

Rezultat PML kupa Zvirište 10.10.2020.

1. ŠRK Lokvarka (Grgurić – Čop) – 2,63 kg (1)

2. Rapala Storm team (Starčević – Šaka) – 2.48 kg (2)

3. Pike Duo Mrežnica (Brozović Polović) – 1,86 kg (1)

4. ST Dravski Klen (Mikolaj – Pečenec) – 1,13 kg (1)

5. Svijet varalica (Petković – Kramberger) – 1,09 kg (1)

Poredak PML 2020 nakon dva kola:

1. ŠRK Lokvarka (Grgurić – Čop) – 9,5 bodova

2. Pike Duo Mrežnica (Brozović Polović) – 13 bodova

3. Heavy weight (Cindrić – Capan) – 17 bodova

4. PT Terzić – 18 bodova

5. DAM daj – 19 bodova

6. Topfishing – 20 bodova

7. Pike Fanatics – 21 bodova

8. Hes Sisak – 22 bodova

9. Savage Gear – 23 bodova

10. Rapala- Storm 23,5 bodova

11. D&D Savage Gear – 24,5 bodova

Fotografije: Danijel Dalien Vignjević i MatijaCapanFishing

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime