Ogulin.eu Cijepljenje protiv gripe u Ogulinu počinje sljedeći tjedan kod liječnika obiteljske medicine u dogovorenom terminu

U tijeku je distribucija prvog dijela cjepiva protiv gripe tako da će cijepljenje osoba koje imaju povećani rizik od komplikacija započeti u utorak, 20. listopada. Ove je godine za Karlovačku županiju nabavljeno 15.500 doza.

Ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac potvrdila nam je da cjepivo dolazi drugi tjedan i u Ogulin. “Prve doze cjepiva u Dom zdravlja Ogulin očekujemo sljedeći tjedan. Cijepiti će se pacijenti po prioritetima u  dogovorenom terminu, odnosno rasporedu dobivenom od izabranog liječnika obiteljske medicine. Prednost pri cijepljenju imaju životno ugroženi bolesnici, odnosno onkološki bolesnici i teški kroničari. Kako se ne bi stvarale gužve u ordinacijama te kako bi se pridržavali epidemioloških mjera, mole se pacijenti da na cijepljenje dolaze u dogovorenom terminu“, kazala je Kurelac.

Oni koji se žele cijepiti protiv gripe, trebaju se javiti izabranim liječnicima.

Zbog provođenja protuepidemijskih mjera i povećanog obima posla tijekom pandemije COVID- 19 neće biti moguće provoditi cijepljenje kao dosadašnjih godina.

Oni koji se žele cijepiti protiv gripe, trebaju se javiti izabranim liječnicima obiteljske medicine i izabranim pedijatrima radi cijepljenja osoba s povećanim rizikom od komplikacija gripe. Zbog epidemiološke situacije i izbjegavanja gužvi, termin za cijepljenje potrebno je s liječnikom dogovoriti telefonom i ne dolaziti nenajavljeno.

Cijepljenje je besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike, trudnice itd., a oni koji nemaju pravo na besplatno cijepljenje, a žele to učiniti, mogu se cijepiti kod izabranih liječnika ukoliko osobno nabave/kupe cjepivo na temelju recepta.

Cijepljenje u tri dijela. Prve rizične skupine

Većina cjepiva koje se distribuira ide liječnicima obiteljske medicine i to u tri dijela. Za prvi  dio  je  distribucija  u tijeku,  drugi dio se očekuje za dva tjedna i još dodatne količine početkom prosinca, poručili su za Karlovački.hr iz ZZJZ Karlovačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime