Nakon osude vandalizma od strane Nade Murganić v. d. predsjednice HDZ-a Karlovačke županije te Tomislava Lipošćaka potpredsjednika županijskog i predsjednika ogulinskog HDZ-a i iz Ureda župana također su reagirali i osudili uništavanje biste Franje Tuđmana u Ogulinu.

Bista Franje Tuđmana koja se nalazi pokraj željezničkoga kolodvora u Ogulinu uništena je u noći s petka na subotu.

Iz Ureda župana Karlovačke stiglo nam je priopćenje zamjenice župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martine Furdek-Hajdin vezano za sinoćnji događaj. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Karlovačka županija oštro osuđuje vandalski čin uništavanja biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji se dogodio sinoć u Ogulinu.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman imao je veliku ulogu u stvaranju neovisne Republike Hrvatske i zaslužan je za slobodu svih nas koji živimo u njoj. Pod njegovim vodstvom stvorena je i što je najvažnije oslobođena Republika Hrvatska od neprijatelja, zaslugom i borbom hrvatskih branitelja ujedinjenih pod hrvatskom zastavom i pod vodstvom dr. Franje Tuđmana. Danas hrvatski građani imaju Ustavom zajamčeno pravo izražavanja misli, ali to pravo nikako ne podrazumijeva uništavanje kulturnih vrednota.

Karlovačka županija na čelu sa zamjenicom župana koja obnaša dužnost župana Martinom Furdek-Hajdin vjeruje da će nadležne institucije uspjeti pronaći i sankcionirati počinitelje ovog vandalizma.”

Zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin

Srdačno, 

Ured župana Karlovačke županije

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime