Nastava

Temeljem Odluke Stožera CZ Karlovačke županije od 9. travnja nastava se održava prema Modelu C – na daljinu. Iznimno, završni četvrti i peti razredi srednjih škola te učenici razredne nastave osnovnih škola (1.-4. razreda), nastavu i dalje prate prema MODELU A – nastava u školi. Nakon proljetnih praznika danas opet počinje nastava.  Upitali smo ravnatelje ogulinskih škola o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u školama i organizaciji nastave.

Prenosimo priopćenje ravnateljice OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Anđelke Salopek:

„Nakon proljetnog odmora, učenici OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin vratili su se u školske klupe, ali to vrijedi samo za učenike 1.-4. razreda.

Budući da pri OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin djeluje i Osnovna glazbena škola, isto se, zbog specifičnosti nastavnog procesa (individualna nastava) primjenjuje i na učenike Osnovne glazbene škole pri OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin. Živimo u izazovnim vremenima, učenici i svi djelatnici ponašaju se odgovorno i u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te svi djelatnici u školi vode računa o sigurnosti učenika.

Iako su u školi trenutno nakon praznika dva učenika pozitivna i petero ih je u samoizolaciji, u suradnji s  roditeljima osvješćujemo odgovorno ponašanje učenika izvan školske ustanove, u slobodnom vremenu. Potrebno je uvijek osvješćivati djecu da izbjegavaju rizična ponašanja te da uvijek imaju na umu socijalnu distancu, higijenu ruku i nošenje maski u autobusu i tamo gdje se ne može ostvariti socijalna distanca.

Trenutna situacija traži od svih nas suradnju i poštivanje propisanih mjera Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bismo smanjili mogućnost širenja virusa unutar školskog sustava. Stoga moramo svi biti odgovorni, poštovati preporuke te tako zaštititi naše najmilije. Svi smo se prilagodili novim okolnostima, moramo biti strpljivi i odgovorno se ponašati s uputama koje je preporučila zdravstvena struka.

U OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin u tijeku su završne pripreme za 130.tu obljetnicu Dana škole koji će se obilježiti u ponedjeljak, 19. travnja 2021. godine. Uz 130.tu obljetnicu zgrade i Dan škole koji se slavi na dan rođenja slavne spisateljice i rođene Ogulinke Ivane Brlić – Mažuranić, učenici i djelatnici OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin obilježavaju i 65 godina osnovnog obrazovanja u svojoj zgradi, 30 godina od preimenovanja iz OŠ Jure Kaurić u OŠ Ivane Brlić – Mažuranić te 25 godina izdavanja Školskog lista Regoč. S obzirom na epidemiološku situaciju, škola je pripremila brojne aktivnosti koje će zainteresirani građani Ogulina moći popratiti na njihovoj web i facebook stranici.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime