Osvrnemo li se na obećanja trenutne SDP vlasti i gradonačelnika Dalibora Domitrovića s prijašnjih izbora i projekata koji su započeti, možemo uočiti kako je malo toga realizirano. Projekti koji se obećavaju ovu kampanju su populistički, megalomanski i nerealni.

Što i koliko je realizirano? Obećanja nisu ispunjena

Brojne prilike su propuštene. Za poboljšanje i podizanje kvalitete života građana se nije učinilo gotovo ništa. Obećanja nisu ispunjena –  cijena vode se nije smanjila, cijena vrtića nije smanjena, parking se još uvijek plaća, zapošljavalo se po rodbinskim i stranačkim vezama, udžbenike je platila država, a otpad se još uvijek ne razvrstava na kućnom pragu jer kućanstva nisu dobila spremnike itd.

Koja se predizborna obećanja vrte ovu predizbornu kampanju?

Populistički megalomanski projekti koje nije moguće realizirati

Treba li uopće analizirati populističko obećanje o izgradnji staklenoga mosta preko Đulinoga ponora koji se pridržava za balkonić ili megalomanski projekt uređenja crvenoga igrališta za koji se ne zna što točno donosi običnom građaninu i zašto je neophodan gradu.

Koja je isplativost projekta kontejnerskoga vrtića za 16 milijuna kuna i koji je rok trajanja takvoga objekta.

Iz liste projekata vidljivo je da su kvalitetni i realno izvedivi projekti oni naslijeđeni. Predizborne knjižice prepune su crteža, skica i hvaljenja dokumentacijom. Sve je otvoreno, započeto, ali nažalost većina nije privedena kraju, a kamoli završena. Što je razlog? Iz liste novih projekata nije vidljiva jasna strategija razvoja grada, već su nasumično nabacane ideje po sistemu „copy-paste“.  

Ogulin može i mora bolje!  Na nacionalnoj razini postoje brojni natječaji za modernizaciju i energetsku tranziciju gradova. Isti očigledno nisu prepoznati od strane gradske uprave, jer se kontinuirano prethodne 4 godine izbjegava suradnja sa Županijom i regionalnim agencijama.

Kvaliteta života građana?

Moderan grad se ne stvara kozmetičkim i elitističkim projektima, već sustavnom brigom kroz primjenu novih tehnologija i održivih energetski učinkovitih rješenja koja podižu kvalitetu života u gradu, a takvim projektima svakako prethodi detaljna analiza i studije isplativosti.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime