U MO Drežnica nedavno je započeta gradnja mrtvačnice

Zgrada je planirana na lokaciji k.č. 3466/3 k.o., kao prizemnica, razvedenog tlocrtnog oblika. U sklopu zgrade nalazit će se zatvoreni prostor s 2 prostorije za odar, čajnom kuhinjom, sanitarijama i spremištem, te natkriveni prostor i rampa za prilaz spremištu.

Ukupni troškovi nisu vidljivi

I faza izgradnje završena je nakon čega je započeta i II faza no ugovora, nabave, tko i za koliko nastavlja radove ostala je nepoznanica.

Iz registra nabave vezan za izgradnju mrtvačnice u Drežnici nije vidljivo koliki je ukupni trošak cijele građevine. U registru je vidljiv samo jedan ugovor i to za I fazu za izvođenje radova na iznos 306.387,38 kn na ime izvođača. U glavnom projektu vidljiva je procijenjena vrijednost nabave, ali ostaje nepoznanica ukupnog troška građevine sa sređenim imovinsko-pravnim odnosima, priključcima i uređenjem okoliša.

Također u registru ugovora nije vidljiv niti ugovor kojim poduzeće koje je izvodilo fazu I nastavlja radove na mrtvačnici, tzv. fazu II.

Koliki je predviđeni ukupni trošak cijele građevine s zemljištem odnosno cjelovito sređenim imovinsko pravnim odnosima, opremom, priključcima i uređenjem okoliša?

Zašto Grad cjepka ukupne troškove

Ostaje i pitanje zašto Grad cjepka ukupne troškove ovakvih projekata? Zašto nije vidljiv ugovor kojim isto poduzeće nastavlja radove na mrtvačnici u drugoj fazi gradnje i gdje se mogu pronaći ugovori za stručni nadzor?

Nameće se razmišljanje izbjegava li se javna nabava ovakvim ovim načinom financiranja objekta te pogoduje li se povlaštenom izvođaču kroz bagatelnu nabavu za radove?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime