sdp
grbin

Na sjednici Kluba zastupnika SDP-a glasalo se o isključivanju četvero izbačenih zastupnika, no odluka nije prošla, što pak ne znači da je SDP došao do epiloga aktualnog problema jer predsjednik Peđa Grbin i dalje ustrajava na tome da četvorka nije među članovima Kluba.

Sjednica Kluba koju je svojim potpisima zahtijevalo 18 zastupnika, nije donijela rješenje kakva će biti sudbina četvero isključenih SDP-ovaca i hoće li definitivno ostati u Klubu.

Najprije je iz redova Grbinovih pristaša predloženo da o tome glasa Glavni odbor, za koji se pretpostavlja da u njemu ima sigurnu većinu, međutim, prijedlog je odbijen. Njegovi unutarstranački protivnici tumače da je riječ o manevru kojim je Grbin htio izbjeći prebrojavanje u Klubu, za koji se nagađa da ga ne kontrolira.

Grbin je potom na glasanje stavio prijedlog tko je za to da se četvero bivših SDP-ovih zastupnika isključi iz Kluba, i taj je prijedlog dobio – nula glasova.

U struji koja se protivi Grbinu, to je protumačeno kao pobjeda i unutarstranačko pomirenje.

Grbin: Bude li potrebno, donijet ćemo radikalne odluke

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izvijestio nakon sjednice Predsjedništva stranke da su formirali radno tijelo koje će pripremiti zaključke za Glavni odbor na kojem će tražiti potporu za svoje odluke, ali i najavio da će, bude li potrebno, donijeti i radikalne odluke.

– Očito je da postoji problem u suradnji središnjih tijela stranke i Kluba zastupnika SDP-a i očito je da taj problem mora riješiti najviše tijelo između dvije konvencije, a to je Glavni odbor. Predsjedništvo je odlučilo da od Glavnog odbora zatraži raspravu o odnosima koji ne funkcioniraju između Kluba zastupnika i središnjih tijela stranke i u sljedećih nekoliko dana pripremit ćemo zaključke za Glavni odbor, rekao je Grbin.

Glavni odbor bi, dodao je, za desetak dana trebao donijeti odluku koja će nas izvući iz ovog škripca u kojem smo se našli.

Ako je potrebno donijeti radikalne, teške odluke, to ćemo i napraviti, naglasio je.

Problem, kaže, nije mogao riješiti na sjednici Kluba koja je prethodila jer postoje različite ovlasti različitih tijela, a ova situacija je došla u domenu kada Glavni odbor mora odlučit.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime